Blog

Taler dit barn stadigt babysprog?

Meget ofte møder jeg børn, som har oralmotoriske vanskeligheder, ud over den aldersgrænse man har sat for børns sproglige udvikling. De har især udfordringer, når det gælder udtale. På trods af dette kan nogle have et bredt ordforråd, imens andre kun udtaler sig med stikord, som kun kan forstås af de, som er tættest på barnet.

 

For den nye tids børn, kan dette meget vel være et udtryk for deres skærpede intuition.

Hvis du kender til den alternative verden, forstår du måske begrebet ”skærpet intuition”.

 

Til dig som ikke kender til begrebet, vil jeg bede dig om at tænke på en clairvoyant. Clairvoyanten kan have forskellige arbejdsområder, men bruger som udgangspunkt hjertecenteret til at ”se/føle et andet menneskes energifelt. I dette energifelt er det muligt at ”se” et øjebliksbillede af et andet menneskes situation og potentiale, ud fra den gældende energi. Den clairvoyante kan b.la. også skifte fra at bruge hjertecenteret, til det tredje øje og kronechakra'et. Det trejde øje bruges til at telepatere med, og kan på et splitsekund sende oplysninger, om den anden, over i den clairvoyante. Kronechakraet som sidder på toppen af issen, bruges til at modtage beskeder fra clairvoyantens højere selv.

 

Disse egenskaber fungerer altså som kommunikationsredskaber, som er istand til at give meget præcise oplysninger om et andet menneske. For barnet er det ikke så opdelt som ovenfor, de oplever nærmere ”det hele på en gang”, derfor bruger jeg begrebet ”skærpet intuition”.

 

Hvad har alt dette så med barnets sprogudvikling at gøre? Den nye tids børn har så mange ”følehorn” ude, at de fanger andres tanker/følelser, allerede før de bliver udtalt som ord. På samme måde ”går de ud fra” at andre også kommunikerer sådan. Indtil at de opdager, at mennesker i nutidens verden ikke alle kommunikerer som dem, bruger de den metode, som ligger dem nærmest, den skærpede intuition. Dette kan skabe både sociale og sprogmæssige udfordringer.

 

Lad mig komme med et eksempel: En sommerdag har vi hele familien til frokost ude i haven. Vores dreng på 3 år kommer ud på fliseterrassen med den helt nye ipad i hænderne. En af de voksne bliver straks bekymret for, at han skal tabe den på fliserne, men hun udtaler det ikke, så han hører det. På et splitsekund får hun dog telepateret sin bekymring over i resten af selskabet, hvorefter jeg får et forsyn af, at han taber ipad'en. Det næste, der sker er, at min søn ser forvirret på os allesammen, og smider ipad'en, så hele skærmen flækker. Derefter farer hans far op, og bliver tosset i øjeblikket over, at han lige har ødelagt vores helt nye ipad! Drengen får skæld ud, og flere ærger sig over ham.

 

Se det, selskabet ikke havde set var, at vores søn hele tiden bare gjorde, hvad der blev ”sagt”. Alle sad jo og telepaterede ”han taber den”, for ordet ”ikke” findes ikke i den universelle lov om tiltrækning. Det vil sige, at hvis du tænker ”tab den ikke”, hører han kun ”tab den”. Og det gjorde han.

 

Hvad kan du gøre, hvis du vil hjælpe dit barns sprog på vej?

 

Først og fremmest er det vigtigt, at acceptere at dit barn har en skærpet intuition, og derfor mange måder at kommunikere på. Sproget skal nok udvikle sig tids nok, og der er altid en helt speciel grund til, at det er sådan, lige nøjagtigt med jeres barn. Det er ikke en straf, der er pålagt jer, men en gylden mulighed for at lære noget værdifuldt. Det kan f. eks. handle om at slippe kontrollen, perfektionisme, angst for at fremstå uintelligent el.a. Dit barn er kommet til verden med et højt potentiale for at udvikle den slags udfordringer lige netop for at hjælpe dig, med at slippe gamle mønstre.

 

Hvis barnet skal hjælpes på vej i sin sprogudvikling er det altid nødvendigt at gøre det igennem leg. Sætninger som ”kan du sige ssssslange”, må aldrig siges med en usikker energi. Det vil sige, at når mor el. far inderst inde er bekymret for barnets sprogudvikling, er det første barnet hører: ”Der er noget galt med mig, siden at mine forældre bekymrer sig.”

 

Alle børn elsker når mor el. far sidder og læser for dem. Bøger spiller en meget stor rolle, når det gælder børns ordforråd. Så læs, alt det, du kan med dit barn, hvis barnets ordforråd skal skærpes. Der findes også mange spil f.eks. rimspil og huskespil. Formålet med at spille med dit barn, skal dog her, ikke være at ”lære det noget”, men at tilbringe kvalitetstid sammen igennem legen, uden forventninger til barnet.

 

Som med alle andre kropsdele er det oralmotorikken, der skal trænes, hvis du ønsker at hjælpe dit barn med sin udtale. Det vil sige, at det kan træne munden til at blive bedre til, at udtale ord korrekt. Dette kan gøres ved at træne barnets suge og -pusteevne. Giv f. eks. barnet et sugerør hver gang det drikker noget, eller lad det puste sæbebobler og lys ud. Derefter kan det lære at fløjte, i en fløjte, og begynde at tygge tyggegummi, når det er klar. Hvis du lader barnet træne på denne måde, vil det, inden det er særligt gammelt, kunne fløjte selv og puste tyggegummibobler. Gevinsten er, at du meget hurtigt vil se en stor forandring i barnet evne til at udtale ordene korrekt.

 

I alt dette er det dog vigtigt, at du, som den voksne gør op med dine egne fordomme, og indser at det, at have et barn med en skærpet intuition, er en ganske særlig gave. Det kan være, at du efter at have læst dette, får lyst til også, at træne det sprog som dit barn er bedst til -den skærpede intuition?


Læs mere om emnet på denne side under: "Det 3. sprog"

http://www.dennyetidsborn.dk/77238594

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.07 | 12:51

Hej Marie Louise

Jeg har søgt mange steder efter dig, da jeg gerne vil i kontakt med dig. Jeg ved ikke om denne vej virker, men nu prøver jeg.

Mvh. Søren

...
08.03 | 17:46

To ekstremt gode børnehaver i Fredensborg er: Skovlyset og Friheden. <3

...
08.03 | 17:45

Kære Ingrid. Tusinde TAK for din søde besked. Det varmer mig dybt i hjertet. <3 Kh Marie Louise Delphina

...
07.03 | 18:23

Kære Marie Louise!
Jeg og vore tre små børn storelsker din fine bog! Tak tak tak 😘
Kender du en skole/ børnehave for stjernebørn i Nordsjælland?!
K.h. I & små

...
Du kan lide denne side